News item

Welcome About Idealis News & publications Latest news Huisvesten eerstejaars-studenten Wageningen vordert

Huisvesten eerstejaars-studenten Wageningen vordert

Reading time: 2 min

Het nieuwe studiejaar is van start! Ruim 2.800 aspirant-studenten wisten in aanloop naar dit jaar al de weg naar ROOM.nl te vinden, voor een kamer in Wageningen of Ede. Dat zijn ongeveer even veel kamerzoekenden als in de voorgaande jaren.

Bart van As, directeur-bestuurder Idealis: “We weten dat het aantal studenten aan de Wageningen University & Research nog altijd groeit! Ik ben blij dat al veel studenten via Idealis een kamer hebben gevonden en aan het inrichten zijn.”

Aantal verhuringen
Tijdens de zomerperiode, vanaf 15 juni tot 6 september, publiceerde Idealis in totaal 1.625 kamers. Maar liefst 1.513 studenten vonden deze zomer al een kamer via ROOM.nl bij Idealis (en DUWO). Ruim 100 studenten hebben nog een aanbieding lopen waarop zij nog moeten reageren. Dit aantal ligt hoger dan vorig jaar. Dat komt omdat veel studenten het afgelopen studiejaar online gestart zijn, vanwege COVID-19. Hun zoektocht naar een kamer werd daarmee tijdelijk uitgesteld.

Vooral eerstejaars
Het merendeel van de 1.513 verhuringen betrof eerstejaars-studenten.
Tijdens de zomerperiode hebben jongens en meiden die ver weg wonen voorrang. De voorrang geldt voor eerstejaars die starten in augustus/september en meer dan 130 kilometer - hemelsbreed - bij de Campus Wageningen vandaan wonen. Van de 1000 studenten met voorrang heeft Idealis er op dit moment 824 kunnen huisvesten.

Wageningen koploper
Zoals elk jaar zal niet iedere kamerzoekende student meteen voorzien zijn van woonruimte per september. Maar al jaren lukt het ons samen met de gemeente Wageningen de ‘laatste’ eerstejaars voor uiterlijk 1 mei van het eerste studiejaar een plek te bieden. De verwachting is dat dit - gelijk aan voorgaande jaren - wel weer gaat lukken. Wageningen is in meerdere opzichten een aantrekkelijke stad voor studenten; in vergelijking tot andere steden kunnen zij hier betrekkelijk snel een kamer vinden en de huurprijzen zijn lager. 

Nieuwbouw Idealis
Niet alleen zijn er meer kamers nodig, maar ook is er meer vraag naar een andere woonvorm. Dit realiseren we onder andere op de Costerweg. We starten binnenkort met de bouw van 264 eenheden en verwachten deze op te leveren in het najaar van 2022.