Startpunt

Informatie vanuit gemeente

De gemeente dringt er samen met andere gemeenten bij de landelijke overheid op aan om studenten financieel tegemoet te komen bij de stijging van de kosten. We hopen dat daar snel meer duidelijkheid voor jullie over komt vanuit het Rijk.

Wat kan gemeente/startpunt concreet voor jou betekenen?


Energietoeslag voor studenten met eigen energiecontract
Studenten met een zelfstandige woonruimte en met een eigen energiecontract (geen servicekosten) komen mogelijk in aanmerking voor de energietoeslag. Aanvragen kan via het online formulier op deze pagina. Check voordat je de aanvraag doet eerst of je voldoet aan alle voorwaarden die op deze pagina staan.

Betaalproblemen
Is de huur door de hogere energieprijs gestegen en heb je betaalproblemen? In sommige situaties kom je in aanmerking voor bijzondere bijstand. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van je situatie en is dus maatwerk. Bij de aanvraag hebben we gegevens van je inkomen nodig. Wil je hier meer over weten? Kijk voor de voorwaarden voor bijzondere bijstand op de website van de gemeente

Hulp nodig
Heb je (dringend) hulp nodig? Of wil je bijvoorbeeld hulp bij de aanvraag van bijzondere bijstand? Je kunt dan op de maandagmiddag tussen 13.00-15.00 uur het inloopspreekuur over geldzaken bezoeken in het Startpunt.

Of neem dan contact op met het Startpunt Bel (0317 41 01 60 of stuur een e-mail naar startpuntwageningennl. Kijk voor meer informatie op www.startpuntwageningen.nl.