Geen objecten gevonden

Hospiteren

Woon je in een hospiteerkamer en komt er een kamer vrij? Dan leggen we je graag uit hoe je een nieuwe huisgenoot vindt.

Directe voordracht

Als een hospiteerkamer vrijkomt, dan ontvangen de huisgenoten die achterblijven een e-mail met daarin de gegevens over de beschikbare kamer. In deze e-mail staan ook duidelijk de deadlines vermeld waar jullie rekening mee moeten houden.

  • Als jullie een huisgenoot hebben gekozen, dan kunnen jullie dit aan ons doorgeven via contactidealisnl. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens nodig van de nieuwe huisgenoot: voornaam, achternaam, geboortedatum, e-mailadres en ROOM inschrijfnummer.
  • Jullie nieuwe huisgenoot komt alleen in aanmerking als hij/zij tot de doelgroep behoort.
  • Is de nieuwe huisgenoot eerstejaars? Vanaf 4 maanden voor start studie kunnen jullie de nieuwe huisgenoot voordragen.
  • Jullie nieuwe huisgenoot krijgt via ROOM bericht en kan de huurovereenkomst via Mijn Idealis ondertekenen.
  • Idealis voert zelf nog een laatste controle uit bij het goedkeuren van de documenten.

Als alles in orde is, dan is de match tot stand gekomen en hebben jullie een nieuwe huisgenoot! En de sleutels? Die mag je zelf overdragen. Lukt dat niet, dan mag je de sleutels natuurlijk ook gewoon inleveren bij de beheerders op de Bornsesteeg 1. Letten jullie wel op de deadlines?

Zorg dat het proces binnen de aangegeven tijd wordt doorlopen

Dit is natuurlijk de verantwoordelijkheid van jullie nieuwe huisgenoot, maar een beetje hulp kan geen kwaad. Daarom zou het fijn zijn als jullie contact met elkaar hebben tijdens dit digitale proces. Lukt het de kandidaat niet om het proces op tijd te doorlopen? Dan publiceren we de kamer alsnog op ROOM.nl. Dit betekent dat elke woningzoekende op de kamer kan reageren.

Lukt het jullie niet om binnen 10 dagen een geschikte kandidaat vinden, dan wordt de kamer automatisch gepubliceerd op ROOM.

In geval van bijzondere omstandigheden en een acute huisvestingsvraag kan Idealis ook een hospiteerkamer via de website van ROOM aanbieden of direct toewijzen.

Deel deze pagina