Hoe vind ik mijn kamer in Wageningen of Ede?

Je zoektocht naar een kamer van Idealis In Wageningen of Ede begint op ROOM.nl. Daar schrijf je jezelf in en reageer je op de kamers die jou aanspreken.  Hieronder kun je zien hoe het zoeken naar een kamer precies werkt. 

Stap

1

Schrijf je in op ROOM.nl

Schrijf je in op ROOM.nl; dit kan vanaf 16 jaar. Je inschrijftijd is belangrijk als je reageert op het kameraanbod van ROOM. Hoe langer je bent ingeschreven, hoe groter je kans op een kamer. ROOM.nl is een landelijk platform waar kamers van professionele aanbieders, waaronder Idealis, worden gepubliceerd. Kijk voor de spelregels van ROOM op hun website.

Youtube thumbnail

Stap

2

Reageer op het aanbod

Reageer op het aanbod op ROOM.nl. Na het inloggen zie je het aanbod aan kamers waar je op kunt reageren. Dit zijn kamers in de regio waar je studeert of stage loopt. Simpel en duidelijk.

Vanaf 4 maanden voor de start van je studie mag je reageren op kamers. Je kunt maximaal 5 openstaande reacties en 1 kamer aanbieding tegelijk hebben.

Youtube thumbnail

Stap

3

Je krijgt een aanbod als je eerste op de ranglijst staat

Ben je na het sluiten van de advertentie de eerste op de ranglijst? Dan krijg je een aanbod per e-mail.

Youtube thumbnail

Stap

4

Bezichtig en accepteer de kamer

Wil je de kamer eerst zien voordat je hem accepteert? In de e-mail die je ontvangt bij het aanbod staat met wie je hiervoor contact moet opnemen. Natuurlijk is een bezichtiging alleen mogelijk als de huidige huurder hiermee akkoord gaat.

Log in op ROOM.nl en accepteer of weiger de kamer binnen de gestelde deadline. Heb je geaccepteerd, dan ontvang je een e-mail met een activatielink om een account aan te maken op www.idealis.nl. Dit account heb je nodig voor het uploaden van documenten en het tekenen van je huurovereenkomst.

Youtube thumbnail

Stap

5

Upload jouw documenten op idealis.nl

Activeer je 'Mijn Idealis account' en upload de vereiste documenten binnen twee dagen. 

Youtube thumbnail

Stap

6

Teken de huurovereenkomst

Nadat wij je documenten hebben goedgekeurd, betaal je de eerste verhuurnota en teken je het huurcontract binnen twee dagen. Je krijgt daarna een e-mail met meer informatie, o.a. over het ophalen van de sleutel.

Youtube thumbnail

Stap

7

Welkom

Gefeliciteerd, je hebt je plekje gevonden! Je kunt bij Idealis wonen zolang je voltijd studeert of promoveert. Ben je klaar met je studie of bent je gepromoveerd? Dan is het de bedoeling dat je plaats maakt voor een nieuwe student. Hoe dit precies werkt, lees je hier.

Youtube thumbnail
Youtube thumbnail
Meer informatie
Hoe lang is de wachttijd? Voorwaarden om te huren Tips voor het zoeken naar een kamer Hoe ziet een kamer er uit? Uploaden documenten
Alles over
Schrijf je in op ROOM.nl Behoor ik tot de doelgroep? Voorrang