Geen objecten gevonden

Hoe vind ik mijn kamer in Wageningen of Ede?

Je zoektocht naar een kamer van Idealis In Wageningen of Ede begint op ROOM.nl. Daar schrijf je jezelf in en reageer je op de kamers die jou aanspreken.  Hieronder kun je zien hoe het zoeken naar een kamer precies werkt. 

 • 1

  Schrijf je in op ROOM.nl

  Schrijf je in op ROOM.nl; zo bouw je wachttijd op. Ben je 16 jaar? Dan mag je je al inschrijven. ROOM.nl is een landelijk platform waar kamers van professionele aanbieders waaronder Idealis worden gepubliceerd en waar je kunt reageren op het aanbod. Kijk voor de spelregels van ROOM op hun website.

 • 2

  Reageer op het aanbod

  Reageer op het aanbod op ROOM.nl. Na het inloggen zie je het aanbod aan kamers waar je op kunt reageren. Dit zijn kamers in de regio waar je studeert of stage loopt. Simpel en duidelijk.

  Vanaf 4 maanden voor de start van je studie mag je reageren op kamers. Je kunt maximaal 5 openstaande reacties en 1 kamer aanbieding tegelijk hebben.

 • 3

  Je krijgt een aanbod als je eerste op de ranglijst staat

  Ben je na het sluiten van de advertentie de eerste op de ranglijst? Dan krijg je een aanbod per e-mail.

 • 4

  Je kunt de kamer bezichtigen

  Wil je de kamer eerst zien voordat je hem accepteert? In de e-mail die je ontvangt bij het aanbod staat met wie je hiervoor contact moet opnemen. Natuurlijk is bezichtiging alleen mogelijk als de huidige huurder hiermee akkoord gaat.

 • 5

  Accepteer je kamer

  Log in op ROOM.nl en accepteer je kamer. Heb je geen interesse in de kamer, weiger deze dan.

  Heb je geaccepteerd, dan ontvang je een e-mail met een activatielink om een account aan te maken op www.idealis.nl. Dit account heb je nodig voor het uploaden van documenten en het tekenen van je huurovereenkomst.

 • 6

  Upload documenten op idealis.nl

  We vragen je om via Mijn Idealis twee documenten te uploaden. Je legitimatiebewijs en bewijs van inschrijving bij de onderwijsinstelling of een PhD PROMIS registratie (PhD Candidates Information System) als je PhD'er bent. 

 • 7

  Teken de huurovereenkomst

  Nadat wij je documenten hebben goedgekeurd, kun je via Mijn Idealis het huurcontract tekenen. Je doet de eerste huurbetaling en daarna teken je via sms-code het contract. Je krijgt een e-mail met meer informatie, o.a. over het ophalen van de sleutel. 

 • 8

  Welkom

  Je hebt je plekje gevonden! Je mag hier blijven wonen tot 1 jaar na het aflopen (of staken) van je studie of arbeidsovereenkomst als je PhD'er bent.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden