Op zoek via hospiteren

De meeste kamers van Idealis worden aangeboden via ROOM.nl. Maar voor een deel van onze kamers kiezen de bewoners zelf hun nieuwe huisgenoot. Dit kan op basis van directe voordracht of op basis van inschrijfduur (Costerweg). Kijk hier voor meer informatie.

Om voor een kamer via directe voordracht in aanmerking te komen zul je zelf aan de slag moeten gaan door je eigen netwerk te gebruiken en online het aanbod via de diverse kanalen in de gaten te houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kamernet.nl of de Facebookpagina Student Plaza Wageningen.
Voor hospiteren op basis van inschrijfduur (Costerweg) moet je reageren op een (onzelfstandige) kamer die is gepubliceerd op ROOM. De bestaande huurders krijgen de gegevens van de eerste 10 of 15 kandidaten en selecteren uit deze lijst een kandidaat.

De bewoners die op zoek zijn naar een nieuwe huisgenoot organiseren vaak een hospiteeravond. Zij nodigen op zo'n avond een aantal mensen uit om kennis te komen maken. Meestal krijg je de woning te zien en worden er vragen aan je gesteld. Na afloop van de avond kiezen de bewoners een nieuwe huisgenoot. Om in aanmerking te kunnen komen voor de kamer, moet je wel ingeschreven staan bij ROOM.nl en tot de doelgroep van Ideals horen.