Tips voor het zoeken naar een kamer

Idealis kan niet iedereen direct aan een kamer helpen. Daarom wat tips om je te helpen bij het vinden van een kamer.  Heb je verder nog vragen? Check dan de meest gestelde vragen.

1.   Reageer op aanbod 

Op ROOM.nl staat dagelijks aanbod. Als je reageert zie je direct op welke plaats je op dat moment staat voor de betreffende kamer. Hiermee kun je je slaagkans inschatten.

Voor kamers die beschikbaar komen van 1 juli tot en met 15 september hebben eerstejaars studenten die ver weg* wonen, voorrang. Heb je geen voorrang? Dan is je kans op een kamer aan het begin van het studiejaar erg klein. Wil je je kans vergroten, begin dan op tijd met reageren. Dit kan op z'n vroegst vier maanden voordat je studie begint. Let op: je betaalt huur vanaf de ingangsdatum van het contract. Deze datum staat altijd vermeld in de advertentie.

hemelsbreed verder dan 130 km in een rechte lijn van het Forumgebouw op de Campus van Wageningen U&R

2.   Vertel iedereen dat je een kamer zoekt

Veel kamerzoekenden vinden woonruimte via vrienden of bekenden. Maak op verschillende manieren duidelijk dat je een kamer zoekt. Plaats een berichtje op Facebook, Twitter of hang een briefje op het prikbord bij je onderwijsinstelling.

3.    Kijk op internet en Facebook

Op verschillende websites worden studentenkamers aangeboden. Bijvoorbeeld op Kamernet.nl of Kamers.nl. De gemeente Wageningen en de WUR zijn een samenwerking aangegaan met Hospihousing.com voor hospita verhuur. Op deze website kun je ook kijken voor beschikbare kamers. Onderhuren is ook een goeie manier om tijdelijk een kamer te vinden.

4.    Wees niet té kritisch

Iedereen wil graag een grote, goedkope kamer. In de praktijk start je meestal in een wat kleinere kamer. Heb je eenmaal een plekje gevonden, dan is het makkelijker om door te verhuizen naar een andere kamer. Je blijft immers ingeschreven bij ROOM.nl en kunt blijven reageren op het aanbod.

5.    Ga ook hospiteren

Bij een aantal complexen moet je hospiteren voor een kamer. De bewoners nodigen je dan thuis uit voor een kennismakingsgesprek. Is er een klik, dan heb je grote kans dat je gekozen wordt en je een plekje hebt gevonden. 

Youtube thumbnail
Alles over
Handige websites