Geen objecten gevonden

Maatregelen Idealis ter voorkoming verspreiding Coronavirus

Idealis heeft uiteraard ook een aantal maatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Hieronder vind je de meest actuele stand van zaken.

ALGEMENE REGELS

Meer informatie over de in Nederland geldende algemene regels vind je op de websites van het RIVM en de rijksoverheid.

STUDENTENHUIZEN

Wat verandert er per 1 december 2020 voor studenten in een studentenhuis?
Vanaf 1 december 2020 zijn personen die hetzelfde adres delen omdat zij samenwonen, uitgezonderd van de regel dat zij buiten de woning 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Ook binnen de woonruimte is het niet verplicht 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt dus ook voor studenten die samenwonen op hetzelfde adres. Het gaat daarbij in ieder geval om studenten die op één woonadres in de basisregistratie ‘personen’ staan ingeschreven, maar ook andere situaties waarin sprake is van het feitelijk woonverblijf van de betrokken personen op hetzelfde adres. Indien personen een gezamenlijke voordeur delen en gemeenschappelijke voorzieningen zoals keuken of badkamer, zullen zij over het algemeen woonachtig zijn op hetzelfde adres. Hoewel samenwonende studenten dus geen boete kunnen krijgen indien ze in eigen huis of op hun balkon geen 1,5 meter afstand houden, wordt toch dringend geadviseerd om zowel binnenshuis als buitenshuis alert te zijn om mogelijke besmetting van huisgenoten te beperken.

Kunnen studenten die op 1 adres wonen een boete ontvangen voor groepsvorming met meer dan 4 personen?
Nee, studenten die met elkaar op hetzelfde adres samenwonen zijn niet gehouden aan het verbod op groepsvorming en mogen zich buiten de woning met meer dan 4 personen tegelijkertijd ophouden. Desondanks  wordt geadviseerd dat de desbetreffende studenten niet onnodig samenkomen buiten de woning. Studenten die zich met meer dan 4 personen ophouden en niet samen blijken te wonen, kunnen een boete opgelegd krijgen.

Moeten alle huisgenoten thuisblijven als een student besmetting bij zichzelf vermoedt? 
Als een student klachten heeft die kunnen wijzen op corona, dan wordt de student geadviseerd zich te laten testen en thuis te blijven tot de uitslag bekend is. Heeft de student ook koorts of benauwdheidsklachten? Dan blijven ook de huisgenoten thuis tot de uitslag van de test bekend is.

Hebben de huisgenoten ook klachten die kunnen wijzen op corona? Dan wordt ook hen geadviseerd zich te laten testen.

Huisgenoten van een student in thuisquarantaine (bijvoorbeeld een student die recent in Nederland is aangekomen uit een risicoland) hoeven niet in thuisquarantaine. Wel moet het contact tussen huisgenoten in een dergelijk geval zoveel mogelijk vermeden worden.

SLEUTELS

Je kunt bij onze balie terecht voor het ophalen van sleutels
Voor andere vragen kun je het beste een e-mail sturen. Vragen voor Klantcontact kun je mailen naar contactidealisnl. De beheerder kun je bereiken via het emailadres van jouw complex. Tijdens onze openingstijden kun je ons ook gewoon bellen.

Je kunt je sleutel inleveren in de brievenbus op de Bornsesteeg
Heb je jouw kamer opgezegd? Doe de sleutel dan in de speciaal hiervoor bestemde brievenbus in de hal van Bornsesteeg 1. Deze bevindt zich rechts van de ingang van de Frontoffice. 

WONEN

Wat wordt er van jou verwacht?
Zorg dat je de richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid kent en volg deze op. Zorg vooral voor goede hygiëne en bespreek met je medebewoners hoe jullie omgaan met deze afspraken.

Onderhoud wordt gewoon uitgevoerd
Dit gebeurt in overleg met de bewonersvertegenwoordiger. We proberen overlast zo veel mogelijk te voorkomen, vooral nu veel studenten nog thuis online studeren. Niet-noodzakelijk onderhoud op de kamers stellen wij in verband met de lockdown uit tot 19 januari. Onze opdrachtnemers werken allemaal zoveel mogelijk volgens het protocol Samen Veilig Doorwerken. Heb je zelf symptomen of klachten en vind je het niet verantwoord dat wij op je kamer komen? Laat het je beheerder dan weten. Wij adviseren je daarnaast dringend om een mondkapje te dragen als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden van de monteur. Ditzelfde advies geldt uiteraard ook voor de monteur.

Heb je serieuze klachten en/of ben je positief getest op Corona, en is daarom de hele afdeling in quarantaine? Laat het je beheerder dan zo spoedig mogelijk weten, dan zoeken we samen met de afdeling naar een passende en veilige oplossing.

Maak afspraken als een nieuwe huurder je kamer wil bezichtigen
Geef bij het maken van de afspraak aan dat dit mogelijk is mits deze persoon geen klachten heeft en zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt. Je kunt ook de bezichtiging via video regelen. Of maak zonodig foto's. Regel het zo waar jij je prettig bij voelt. 

De gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes zijn dicht / kroeg kunnen open onder voorwaarden
De volgende gemeenschappelijke ruimte zijn tot nader order gesloten: Number 3 (Bornsesteeg), C’mon (Asserpark), Canal 1 (Nieuwe Kanaal) en Droevendaal. De kroegen op Asserpark, Dijkgraaf en Hoevestein kunnen open onder voorwaarden. De kroegbesturen bepalen zelf of zij dit gaan doen en zullen de bewoners informeren als zij open gaan.

De bakfiets wordt niet meer verhuurd
Wij willen het aantal personen en contactmomenten aan de balie zo veel mogelijk reduceren. Dit betekent dat de balie op dit moment alleen geopend is voor het ophalen van kamersleutels.

WAAR KAN JE TERECHT VOOR HULP?

Waarschijnlijk had jij je studententijd heel anders voorgesteld. Het is voor veel studenten een lastige tijd. Zit je in quarantaine en zoek je hulp? Voel jij je eenzaam omdat je vanwege corona het contact met medestudenten mist? Heb je geldzorgen? Of loop je op een andere manier vast in je dagelijkse leven. Wacht niet af maar zoek hulp. Hier lees je welke mogelijkheden er zijn.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden