Tips gebruik huishoudelijke apparatuur

Wasmachine
Bacteriën vinden een warm en vochtig klimaat geweldig en waar vinden ze dat beter, dan in de wasmachine. Ze kunnen daar maximaal gedijen.
Een was draaien op minimaal 60 graden is nog steeds de ultieme manier om overdracht te voorkomen en bacteriën te doden, in deze tijden niet kiezen voor een kort programma met lage temperatuur maar zoveel mogelijk ervoor zorgen dat er op een minimale temperatuur van 60 graden gewassen wordt. Laat de wasmachine dagelijks ook minimaal een wasbeurt draaien op 90 graden! (Is er geen was voorhanden voor deze temperatuur laat de machine dan leeg draaien met een scheutje azijn).

Droger
Bij voorkeur alles uit de wasmachine 1 op 1 in de droger stoppen. In deze tijd motiveren wij het gebruik van de droger aangezien deze temperaturen ervoor zorgen dat bacteriën bijna geen kans hebben om te gedijen. Kan de kleding niet in de droger dan deze niet in aanraking laten komen met vieze andere kleding en direct ophangen in een ruimte waar deze kan drogen. Strijken (warmteproces) voorkomt ook het gedijen. Na iedere droogbeurt de deur filters van de droger goed schoonmaken.

Gebruik je wasmanden of waszakken op locatie zorg er dan voor dat er geen schone was in manden / zakken komt waar vuile was in heeft gezeten. Gebruik voor de schone was aparte manden. Dagelijks de manden reinigen en of de waszakken mee wassen en drogen is een advies. 

Overige apparatuur
Desinfecteer dagelijks vooral bij meerdere gebruikers alle handgrepen van de keukenkasten, koelkasten, bedieningspanelen was,droog en afwas apparaten en vergeet ook niet de losse keukenapparatuur zoals koffiezetters en waterkokers welke gebruikt worden.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden