Geen objecten gevonden

1e paal nieuwbouw Churchillweg

Publicatiedatum: 29-05-2020

Woensdag 27 mei is door Van Wijnen de eerste paal geboord voor het nieuwbouwcomplex aan de Churchillweg. Een complex waar Idealis 127 studenten gaat huisvesten.

De locatie aan de Churchillweg is sinds jaar en dag een veel besproken locatie in Wageningen. En daarom is deze eerste paal extra bijzonder. Bart van As, directeur-bestuurder van Idealis: “de weg naar dit moment verliep niet zonder horten of stoten.  Daarom zijn we erg trots dat er nu eindelijk gestart is met de bouw. De organisatie heeft in de afgelopen jaren voor verschillende uitdagingen gestaan, zonder de nodige dosis volharding waren we nooit zover gekomen’.

Idealis is blij dat juist op deze markante plek in Wageningen studenten gaan wonen. Wageningen is voor zoveel studenten hun thuis en met dit complex voegen we duurzame en kwalitatief hoge huisvesting toe aan de rand van het centrum. Juist deze locatie geeft een mooi fysieke zichtbare verbinding dat studenten belangrijk zijn voor de stad Wageningen.

100 palen in 3 dagen
Bouwbedrijf Van Wijnen heeft in 3 dagen tijd 100 palen aangebracht en verwacht voor de zomervakantie de fundering en de begane grondvloer klaar te hebben. Na de bouwvak zal het betoncasco al binnen twee maanden hoog zijn, er wordt al snel resultaat zichtbaar. Projectontwikkelaar Evert Stumpel van Van Wijnen: “Dit is ooit de lelijkste plek van Wageningen genoemd. Daar brengen we nu verandering in. Ik ben ervan overtuigd dat we hier echt iets moois neerzetten. “.

Over het complex
Het complex bestaat 127 kamers, waarvan 45 zelfstandig en 82 onzelfstandig. Het gebouw bestaat uit 7 woonlagen, waarbij de hoogte getrapt afloopt. De nieuwbouw wordt aardgasloos. Voor het verwarmen van het gebouw en het bereiden van warm water wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen die op de daken worden geïnstalleerd. Verwachting is dat studenten in september 2021 het complex kunnen betrekken.

 

Deel deze pagina