Door onderhoud aan de website kun je tussen vrijdag 14 januari tussen 18 en 23 uur geen gebruik maken van Mijn Idealis. 

 

 

 

 

Aanbod Idealis via ROOM.nl

Publicatiedatum: 18-12-2018

Per 2 januari 2019 kun je voor het aanbod van Idealis terecht op ROOM.nl.

Zoek je een kamer in Wageningen of Ede? Per 2 januari 2019 kun je voor het aanbod van Idealis terecht op ROOM.nl. ROOM.nl is een landelijk platform waarop iedereen boven de 16 jaar die voltijd gaat studeren zich in kan schrijven en kan reageren op het aanbod van meerdere professionele aanbieders. Zeker nu studietrajecten steeds minder gebonden zijn aan één stad, is er behoefte aan een overzichtelijk platform. Een platform dat meedenkt mét jou en klaarstaat vóór jou. Hier vind je straks het aanbod van Idealis en DUWO. In de toekomst kunnen andere partijen zich hierbij aansluiten. Hierover maken we afspraken met vertrouwde huisvesters. Zo ben jij straks klaar voor elke toekomst, in elke stad in Nederland: gemakkelijk, veilig en eerlijk!

Room in het kort

De spelregels van ROOM.nl zijn net even anders. Je betaalt eenmalig € 35 inschrijfkosten maar daar krijg je veel voor terug:

  • Je kunt jezelf al inschrijven vanaf 16 jaar en bouwt dus direct wachttijd op.
  • Je staat ingeschreven voor woonruimte van professionele aanbieders. Dus grote kans dat één inschrijving voor de hele studententijd voldoende is.
  • Je inschrijving is acht jaar geldig; je blijft dus gewoon ingeschreven staan ook al heb je een kamer geaccepteerd. Je inschrijftijd bouwt zich op, waardoor doorverhuizen naar een andere kamer sneller en makkelijker wordt.
  • Je kunt makkelijk verhuizen naar een stad die in de werkregio van ROOM valt als je voor je studie (tijdelijk) moet verhuizen. De werkregio van ROOM bestaat uit Amsterdam, Haaglanden/Leiden, Deventer e.o en Ede/Wageningen. Zoals het er nu uitziet zal ook een gedeelte van de kamers van SSH binnen afzienbare tijd aan ROOM worden toegevoegd. Het gaat dan om Utrecht, Zwolle en Tilburg.
  • Je kunt op ROOM.nl je eigen zoekprofiel ingeven, zodat jij na inloggen die woningen te zien krijgt die voor jou interessant zijn. Ook kun je opgeven dat je per e-mail een tip krijgt als een kamer wordt gepubliceerd die aan jouw wensen voldoet. Je kunt dus achterover leunen en hoeft dus niet meer elke dag actief naar de website om te kijken of er aanbod is dat jou aanspreekt. Makkelijk toch?

Op zoek naar een kamer?

Start je in september 2019 met je studie? Dan kun je je nu al inschrijven op ROOM.nl. Je betaalt hiervoor eenmalig inschrijfkosten van € 35. Je kunt 4 maanden voor aanvang van je studie reageren op het aanbod. Inschrijven via www.idealis.nl is voor jou niet mogelijk.

Sta je voor half december 2018 ingeschreven bij Idealis? Dan wordt je inschrijving gratis omgezet naar ROOM.nl. Begin januari 2019 ontvang je een e-mail met het verzoek om de inschrijving te activeren. 

Alle woningzoekenden die staan ingeschreven zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Deel deze pagina