Door onderhoud aan de website kun je tussen vrijdag 26 november vanaf 18 uur tot zaterdag 27 november 07.00 uur geen gebruik maken van Mijn Idealis. 

 

 

 

 

Duurzame opfrisbeurt voor gemeubileerde kamers Bornsesteeg

Publicatiedatum: 04-11-2021

Idealis is in de zomer van 2021 gestart met het opknappen en herinrichten van 187 gemeubileerde kamers op de Bornsesteeg. Duurzaam en circulair golden daarbij als belangrijke pijlers in het opfris-proces.

Eerst werd de basis aangepakt, met fris, eigentijds schilderwerk en nieuwe vloeren. Daarna kon het herinrichten beginnen.

Recyclebare grondstoffen
Het meubilair is zorgvuldig gekozen; het zijn items gemaakt van duurzame en recyclebare grondstoffen. Zo is het bed gemaakt van panelen die voor slechts 25% uit nieuw hout bestaan en voor 30% uit gerecycled hout en circa 44% restproducten van zagerijen (zoals houtkrullen en spaanders). Hetzelfde geldt voor onder meer de kasten.

Het kunststof van de stoelen is ook herbruikbaar en gemaakt van gerecycled hard plastic. Het frame (metaal), is herbruikbaar of 100% recyclebaar. En natuurlijk is er LED verlichting, met energielabel A.

Zo kent elk item, net als elk onderdeel van het totale opfris-proces, een eigen, milieuvriendelijke insteek. Goed om nog daarbij nog te vermelden, is dat er voor het oude meubilair een herbestemming is gevonden.

Meer kamers upgraden
In de zomer van 2022 gaat Idealis verder met het upgraden van 300 andere gemeubileerde kamers.

Voor meer informatie: Jeroen Roeling, Idealis

 

Deel deze pagina