Welkom Over Idealis Nieuws & publicaties Laatste nieuws Hospiteren hoe werkt dat ook al weer?

Hospiteren hoe werkt dat ook al weer?

Leestijd: 2 min

Je woont in een woning waar jullie zelf je huisgenoten mogen kiezen via hospiteren. Wij merken dat dit proces niet altijd goed verloopt. En dit is jammer, want dit kan ook voor jullie consequenties hebben.

We leggen graag in een aantal stappen uit hoe het precies werkt.

Jullie kunnen op zoek naar een nieuwe huurder als een kamer wordt opgezegd
Jullie ontvangen van ons een e-mail op het moment dat wij de huuropzegging van de vertrekkende huurder binnen hebben. In de e-mail staat hoe jullie iemand kunt voordragen en binnen welke periode dit moet gebeuren.

Check of de kandidaten voldoen aan de voorwaarden
Zij moeten in ieder geval tot onze doelgroep behoren (voltijd studeren/promoveren in Wageningen of Ede). De kandidaat die jullie voorkeur heeft, moet ingeschreven staan bij ROOM zodat hij/zij het aanbod kan ontvangen. De inschrijfkosten voor ROOM zijn € 35. Hebben jullie de geschikte kandidaat gevonden? Geef dit dan per e-mail aan ons door voor de datum die in onze e-mail is aangegeven.
Let op: een eerstejaars student kan pas vanaf 4 maanden voor de start van de studie voorgedragen worden.

Jullie nieuwe huisgenoot ontvangt een aanbieding
De voorgedragen kandidaat ontvangt een aanbieding van de kamer per e-mail en moet deze via ROOM.nl accepteren. Jullie krijgen als huisgenoten een bevestiging hiervan per e-mail.

De kandidaat accepteert de kamer en tekent het contract online
De kandidaat heeft 2 dagen de tijd om de aanbieding in ROOM.nl te accepteren. Na acceptatie krijgt hij/zij per e-mail een activatielink voor Mijn Idealis. Vanaf dat moment  heeft de kandidaat 2 dagen om een geldig bewijs van inschrijving en ID-bewijs te uploaden.

Na goedkeuring van de documenten moet binnen 2 dagen de eerste huur zijn betaald en het contract zijn ondertekend via Mijn Idealis.

Zorg dat het proces binnen de aangegeven tijd wordt doorlopen
Dit is natuurlijk de verantwoordelijkheid van jullie nieuwe huisgenoot, maar een beetje hulp kan geen kwaad. Daarom zou het fijn zijn als jullie contact hebben tijdens dit proces. Lukt het de kandidaat niet om het proces op tijd te doorlopen? Dan publiceren we de kamer alsnog op ROOM.nl. Dit betekent dat elke woningzoekende op de kamer kan reageren.

Vragen?
Wij hopen dat deze informatie jullie helpt bij het hospiteren we wensen jullie veel woonplezier toe met jullie toekomstige huisgenoten!

Voor vragen kun je terecht bij het team Verhuur (contactidealisnl of 0317-426161).