Geen objecten gevonden

Locatie Dijkgraaf start met inzameling frituurvet

Publicatiedatum: 06-07-2021

Op locatie Dijkgraaf start vrijdag 9 juli een pilot voor het inzamelen van gebruikt frituurvet en plantaardige oliën. De pilot werkt zowel voor het milieu als voor de huurders van Dijkgraaf. Volle kliko’s leveren namelijk een vet-leuke tegenprestatie op!

Voor elke gevulde container ontvangt Idealis een bedrag van samenwerkingspartner Green Oil Recycling. En aan het eind van het kalenderjaar kiezen de huurders, onder voorwaarden, waar de totaal-opbrengst naartoe gaat. De inzamelaar reserveert bovendien ook een klein percentage per kliko voor een ‘goed doel’ naar keuze.
Huurders van Dijkgraaf hebben 6 juli een mailbericht over de pilot ontvangen.

Hoe werkt het?
Het inleveren van gebruikt frituurvet is niet alleen voorbehouden aan bewoners van Dijkgraaf. Ook het gebruikte frituurvet van vrienden of familie is welkom op de locatie.

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een (goed afgesloten!) plastic fles. Daarna kan het in de daarvoor bestemde kliko’s bij de vuilplaats van complex Dijkgraaf. Welkom zijn: frituurvet vloeibaar / frituurvet vast (in wikkel) / frituurolie / overige plantaardige oliën.

Deel deze pagina