Welkom Over Idealis Nieuws & publicaties Laatste nieuws Nieuw Ondernemingsplan Idealis - “Andere kwaliteit voor een andere toekomst”

Nieuw Ondernemingsplan Idealis - “Andere kwaliteit voor een andere toekomst”

Leestijd: 2 min

​​​​​​​Idealis heeft haar nieuwe Ondernemingsplan 2023-2026 - waarin de focus ligt op transformeren naar andere kwaliteit - gepresenteerd. Een andere kwaliteit die past bij een snel veranderende toekomst. De manier van onderwijs, de levensstijl van jongeren inclusief hun woonwensen, de arbeidsmarkt, de economie en de verduurzaming, zijn aan verandering onderhevig. Idealis wil hierop anticiperen en zorgen dat zij klaar is voor het huisvesten van de toekomstige generaties.

De wereld verandert

Idealis concentreert zich  de komende jaren op het verbeteren van de kwaliteit van de oudere complexen – waaronder de sterflats – en de verduurzaming hiervan. Op deze manier wil Idealis de gebouwen beter laten aansluiten op de (toekomstige) woonwensen van studenten. De afgelopen jaren is er een toenemende vraag zichtbaar naar meer kwaliteit van wonen, zoals een grotere woonoppervlakte, meer (zelfstandige) voorzieningen en mogelijkheden voor ontmoeting binnen het complex. Toch blijft er ook een grote groep studenten die vooral een goedkope kamer wenst.

Sterflats

De sterflats Asserpark en Hoevestein worden respectievelijk in 2024 en 2026 gerenoveerd. Vervolgens is  de Dijkgraaf in 2027/2028 aan de beurt. Voor dit laatste complex wordt in de komende planperiode onderzocht of we met renoveren de toekomstige kwaliteit kunnen inpassen. Ongeacht de uitkomst van dit onderzoek wordt de Dijkgraaf uit de exploitatie gehaald, zodat grootschalige renovatie dan wel sloop (als dit de beste optie is) kan worden uitgevoerd.

Zo behalen we onze successen

Naast het verbeteren naar die andere kwaliteit blijft Idealis investeren in betaalbaarheid, beschikbaarheid en persoonlijke en digitale dienstverlening. Om dit te realiseren, zoekt Idealis actief de samenwerking met diverse partijen.

Met het nieuwe Ondernemingsplan wil Idealis een grote stap maken richting toekomst. Samen met partners zal Idealis continu onderzoeken welke wensen en verwachtingen bij deze doelgroep horen en wat Idealis nog verder voor hen kan en wil betekenen.

Lees ons Ondernemingsplan