Door onderhoud kun je helaas niet inloggen op Mijn Idealis op woensdag 6 december vanaf 22.30 uur tot donderdagochtend 2.00 uur.  

Pilot energiedisplays

Publicatiedatum: 30-10-2023

Idealis is aangehaakt bij een project van Gemeente Wageningen over energiebesparende maatregelen die de gemeente wil aanbieden na afloop van de campagne ‘Hoe laag kan je gaan’ (eind 2022). Begin november starten we met het installeren van de Energiedisplays. De gemeente Wageningen en adviesbureau Quintens zijn de organisator en facilitator. Idealis zorgt voor de communicatie naar onze huurders en geeft toestemming om de displays op onze meterkasten aan te sluiten.

Slimmer met je Energie

De organisatie ‘Slimmer met je energie’ (Organisatie: Wie is 'Slimmer met je Energie') ondersteunt organisaties bij de voorbereiding en organisatie van de inzet van energiedisplays. Dit is een initiatief van Woonbond, Aedes, samen met adviesbureau Quintens en wordt ondersteund door het ministerie van BZK. Het doel van Slimmer met je Energie is dat in 2030 een miljoen huishoudens energie gaan besparen met een energiedisplay in huis. Het energiedisplay zorgt voor inzicht en bewustwording en zal moeten leiden tot gedragsverandering. De gemeente Wageningen heeft Slimmer met je Energie benaderd om huurders in Wageningen mee te laten doen met de pilot energiedisplays. 

Wat start er precies in november?

In november start een team van zes energiestudenten met een planning om de MySmartGrid bij bijna 200 woningen van Idealis te installeren met de slimme meter in de meterkast. De huizen die in aanmerking komen voor de pilot zijn Lombardi, Nobelweg, Nudestraat, Pedelgebouw, Mouterij, Rijnveste, Ben van Londenstraat, Burgtstraat, Herenstraat, Javastraat, Walstraat en Bellostraat.

Het totale bezoek duurt ongeveer 45 minuten inclusief installatie en uitleg. Het display wordt in de keuken aan de muur vast gemonteerd en er wordt een account aangemaakt om het display met internet te verbinden.

Alle informatie over dit project kun je terugvinden op deze pagina.

 

Deel deze pagina