Geen objecten gevonden

Verkoop zes studentencomplexen van Idealis

Publicatiedatum: 02-06-2021

Door middel van een openbaar en transparant verkoopproces heeft Idealis zes studentencomplexen in Wageningen verkocht.

Het gaat om de gebouwen: Oude Bennekomseweg, Vijzelstraat 10, Salverdaplein 17, Boterstraat 2, Kloostersteeg, Wilhelminaweg en Salvocomplex. De panden zijn verkocht aan twee – Nederlandse – particuliere beleggers. De overdracht van de complexen aan de nieuwe eigenaren vond op 1 juni jl. plaats.

Verkooptraject
Idealis besloot begin 2020 over te gaan tot verkoop van de zes complexen. Martijn Balke (Manager Bedrijfsvoering Idealis): “Bij kleinere complexen, zoals deze zes, is sprake van relatief hoge beheer- en onderhoudskosten. Daarom hebben wij besloten deze panden te verkopen.”

Om panden te kunnen verkopen moest Idealis voldoen aan landelijke wetgeving. Deze wetgeving is vastgelegd in de Woningwet. Idealis heeft aan al deze wettelijke eisen voldaan tijdens het verkoopproces. Daarnaast stonden voor Idealis ook de huurders centraal in dit traject. Daarom zijn vanaf het begin van het verkooptraject de bewoners van de verschillende gebouwen meegenomen. Martijn Balke: “Wij vonden het belangrijk om onze huurders zorgvuldig te informeren. Uit de contacten met hen blijkt dat dit gewaardeerd wordt.”

Investeringen in nieuwbouw of verduurzaming
Met de opbrengsten van de verkoop van deze complexen gaat Idealis investeringen doen in nieuwbouw of verduurzaming van bestaande complexen. Hiermee dragen we bij aan onze missie: prettig en betaalbaar wonen voor studenten en PhD’ers in Wageningen of Ede.

 

Deel deze pagina