Geen objecten gevonden

Wageningen wint prijs Beste Studentenkamerstad

Publicatiedatum: 30-03-2022

Wageningen is door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) uitgeroepen tot beste kamerstudentenstad. De elf grootste studentensteden in Nederland zijn met punten beoordeeld op vier categorieën, namelijk het functioneren van de particuliere sector, corporatiesector, informatievoorziening van de gemeente en de aanwezigheid van een huurteam. Wageningen sprong er dit jaar uit, vooral door de ‘woongarantie’ dat alle eerstejaarsstudenten uiterlijk voor 1 mei woonruimte kunnen vinden.

Balans vraag en aanbod

In Wageningen is er een goede balans tussen vraag en aanbod van studentenhuisvesting. Alle studenten kunnen in hun eerste studiejaar voor 1 mei een kamer bij Idealis huren. Dit zorgt ervoor dat studenten of ouders geen alternatieven gaan zoeken in de stad en andere woningen beschikbaar blijven voor overige doelgroepen. Daarnaast zijn de kamers van Idealis heel betaalbaar; Wageningen heeft de goedkoopste kamers van Nederland. Met veruit het grootste marktaandeel van 60% zijn wij erg trots op deze waardering. 

Nieuwbouw

Samen met de gemeente is hard gewerkt om meer balans te brengen in vraag en aanbod. “Door specifiek te bouwen voor studenten zorgen we er ook voor dat studenten geen alternatieven gaan zoeken op de Wageningse woningmarkt. Ook voorkomen we zo dat de impact van relatief veel mensen op een vierkante meter zo minimaal mogelijk is. De gemeente heeft gezorgd voor goede locaties waar we dit mogelijk konden maken” aldus Bart van As, directeur/bestuurder van Idealis. “Voldoende kamers dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Wageningen als studentenstad. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat studenten hier een mooie studententijd beleven en prettig en betaalbaar wonen draagt hier in belangrijke mate aan bij”.  

Verbondenheid

“Door de relatieve kleinschaligheid van Wageningen en de Universiteit is Wageningen een stad waar men makkelijk verbinding maakt. Nederlandse en internationale studenten wonen gemend, de onderlinge afstanden zijn klein en er zijn veel studentenverenigingen. Daarnaast hebben wij samen met de WUR en de gemeente oog voor het welzijn van de studenten. We zijn er trots op dat wij dat wij als grootste studentenhuisvester in Wageningen dagelijks hard hieraan werken en hebben kunnen bijdragen aan Wageningen als beste studentenkamerstad”, aldus Bart van As


Het volledige juryrapport van de LSVb kun je teruglezen op hun website.

 

Deel deze pagina