Geen objecten gevonden

Duurzaamheid

Wij delen de zorgen over het klimaat en de uitputting van de aarde. Daarom investeren we in duurzaam vastgoed en maken we bewoners, aannemers én collega’s steeds energiebewuster.

Investeringen die echt wat opleveren

We willen studentenkamers verhuren die zo min mogelijk energie vragen. De investeringen die daarvoor nodig zijn mogen wat kosten, maar alleen als de energierekening echt omlaag gaat of de CO2-uitstoot aantoonbaar vermindert. Eenvoudige energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas, waterbesparende kranen en ledverlichting hebben we al uitgevoerd. Maar hoe krijg je panden uit de jaren 70/80 van het gas, CO2- neutraal en voorzien van duurzame energie? Samen met adviseurs kijken we per complex naar de (on)mogelijkheden. Een groot deel van onze duurzaamheidsopgave kunnen we realiseren door nieuwbouw. Deze aardgasloze gebouwen met een lage CO2-uitstoot kunnen op termijn oudere complexen vervangen.

Minder energieverbruik, meer bewustwording

We willen het energieverbruik van onze bewoners zoveel mogelijk beperken. Het bewustzijn en de motivatie is er. Nu nog het gedrag. Daarom stimuleren we bewoners om zuinig te zijn met energie, water en het gebouw. We monitoren en spiegelen het gedrag en organiseren competities en campagnes. Hierbij krijgen wij ook hulp van studenten. Zij geven ons inzicht en tips hoe we onze huurders op een leuke manier energiebewuster maken.

Producten en materialen met een minimale voetafdruk

We willen een minimale voetafdruk. Daarom vragen we aannemers om alleen materialen te gebruiken met een zo klein mogelijke impact op mens en milieu. Zoals FSC hout en recyclebare materialen. We vervangen alleen wanneer dat echt nodig is en onderhouden onze terreinen met milieuvriendelijke producten. Samen steeds duurzamer Het kan altijd nog duurzamer. Daarom voeren we regelmatig pilots uit met de WUR, Provincie Gelderland, gemeente Wageningen én studenten. Een goed voorbeeld is de realisatie van zelfvoorzienende huisvesting op Droevendaal. Een echt participatieproject, uitgevoerd voor én door bewoners én studenten van de WUR.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden